Kålpudding

Husmanskost är alltid uppskattat. Gott ganska enkelt och billigt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

800 g köttfärs
3 skivor formfranska
3 1/2 dl buljong (tärning)
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk paprikapulver
3 ägg
1 vitkålshuvud Ca 1 1/2 - 2kg
250 g baccon
2 hackade gula lökar
smör eller margarin

Gör så här

smula sönder brödet och blanda det med buljongen, låt det svälla i ca 10 min.
Sätt ugnen på 175 grader.
Arbeta färsen med kryddorna, äggen och brödsmeten. Rör tills allt är ordentligt blandat.
Skär kålen i stora bitar.
Förväll den i lättsaltat vatten i ca 5 min.
Låt kålen rinna av väl.
skär bacconet i strimlor
Fräs löken i lite fett
Varva kål, färs, lök och baccon i en ugnsäker form eller gryta. Börja och sluta med ett lager kål. Täck formen eller grytan med ett lock eller med aluminium folie.
Grädda mitt i ugnen ca 1 timme

Servera med kokt potatis och lingonsylt.
Visningar:
1903
Sparat:
31

LIKNANDE RECEPT

Kålpudding recept
Mors kålpudding
av UllaC
över 2 månader
Kålpudding ā la
över 2 månader
Kålpudding
av evaldo
över 2 månader
Kålpudding när
över 2 månader
Kålpudding
av MrsC
över 2 månader
Kålpudding
över 2 månader