Kålpudding

En typisk Svensk husmanskost som man aldrig ledsnar på.

Betyg (12 röster)
Antal personer
6-8
Kålpudding

Ingredienser

Ca 1Ŋ kg kålhuvud
Ca 700 g köttfärs
1-2 msk sirap
1 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
1 krm kryddpeppar
1 köttbuljongtärning
Ca 2 dl vatten
4 dl mjölk
Kokt ris för 4 personer ( Låt riset stå och svalna lite )

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Strimla kålen i matberedare med grova skärskivan.
Bryn kålen i omgångar i stekpanna.
Strila i lite sirap på kålen när du bryner den för att få bättre färg.

Blanda köttfärsen med det avsvalnande riset och tillsätt mjölken med kryddor och salt.
Varva kålen och färsen i en långpanna, börja och sluta med kål.

Lös upp buljongtärnignen i lite vatten och häll den över kålpuddingen i formen om du tycker den ser för fast ut.

Stek kålpuddingen mitt i ugnen ca 45 minuter tills den får fin färg.

Servera kålpuddingen med kokt potatis, brunsås och naturligtvis lingonsylt.
Visningar:
29141
Sparat:
623

LIKNANDE RECEPT

Kålpudding recept
Mors kålpudding
av UllaC
över 2 månader
Kålpudding ā la
över 2 månader
Kålpudding när
över 2 månader
Kålpudding
av MrsC
över 2 månader
Kålpudding
över 2 månader
Suddens kålpudd..
av CiinaC
över 2 månader