Kålpudding

fettsnålt, billigt och lättlagat

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

0,75 kg vitkål
1 msk ljus sirap
400 g köttfärs
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar malen
1 krm kryddpeppar malen
1 tärning köttbuljong
3 dl vatten

Gör så här

1. Strimla vitkålen och bryn den lätt i smör. Rör ner sirapen. Låt kallna. 2. Blanda köttfärsen med salt och kryddor. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda färs och kål. 3. Lägg blandningen i en ugnssäker form. Lös upp buljongen i vatten. Häll över buljongen. 4. Stek kålpuddingen i ugnen 40-50 minuter. Servera med kokt potatis och lingonsylt.
Visningar:
5578
Sparat:
36

LIKNANDE RECEPT

Kålpudding recept
Mors kålpudding
av UllaC
över 2 månader
Kålpudding ā la
över 2 månader
Kålpudding
av evaldo
över 2 månader
Kålpudding när
över 2 månader
Kålpudding
av MrsC
över 2 månader
Kålpudding
över 2 månader