Kålpudding eller nåt

En dag fick jag för mig att prova att göra kålpudding utan recept. Jag hade alltså ingen aning om hur jag skulle göra men tycker att det är spännande att inprovisera.
Och resultatet? Inte så tokigt faktiskt.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

mellan 400 - 600 gram Vitkål
en stor och fin Gul lök
400 gram Köttfärs
1 dl okokt Bulgur
4 ägg
ca en matsked flytande Honung
Salt
peppar
mald spiskummin , efter tycke och smak
Margarin till bryning

Gör så här

Koka bulguren 15 minuter och låt dra några minuter.
Hacka lök och vitkål och bryn i margarin, lägg åt sidan.
Bryn köttfärsen och krydda den.
Blanda köttfärsen och den kokta bulguren.
Varva kål/löken med köttfärsen i en ungssäker form. Avsluta med ett kål/lök lager. Ringla över honungen och vispa ihop äggen med lite vatten och häll över.
Grädda i 225 grader i ca en timma, lägg över aluminiumfolie om det börjar se lite bränt ut.

Gott att ha i matlåda smakar faktiskt bättre dag två.
Visningar:
2215
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Kålpudding recept
Mors kålpudding
av UllaC
över 2 månader
Kålpudding ā la
över 2 månader
Kålpudding
av evaldo
över 2 månader
Kålpudding när
över 2 månader
Kålpudding
av MrsC
över 2 månader
Kålpudding
över 2 månader