Kålpudding på klassiskt vis

Gott med potatis och lingonsylt.

Betyg (5 röster)
Antal personer
4 st
Kålpudding på klassiskt vis

Ingredienser

1 kålhuvud (1,5-2 kg)
2 msk matfett
salt och peppar
2 msk sirap
600 g blandfärs
2 Ŋ dl vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Strimla kålhuvudet, skär bort den hårda stocken. Smält matfett i en stor stekpanna eller stekgryta. Lägg i kålen och bryn den lätt. Rör om så att kålen inte bränns. Salta och peppra lätt. Ringla över sirap. Ställ åt sidan medan du blandar färsen. Blanda blandfärs med vatten, salt och peppar. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda i ca 45 minuter, 175°c.
Visningar:
4900
Sparat:
141

LIKNANDE RECEPT

Kålpudding recept
Mors kålpudding
av UllaC
över 2 månader
Kålpudding ā la
över 2 månader
Kålpudding
av evaldo
över 2 månader
Kålpudding när
över 2 månader
Kålpudding
av MrsC
över 2 månader
Kålpudding
över 2 månader