Kålpudding på Vegetariskt vis med Gräddig Kantarellsås & Gratinerat Potatismos

Med lingonsylt och pressgurka stillar den en vegetarians kött-potatis-och-sås-sug direkt.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Kålpudding på Vegetariskt vis med Gräddig Kantarellsås & Gratinerat Potatismos

Ingredienser

1/2 vitkålshuvud
1,5 dl ris
3 dl röda linser
1 gul lök
1 st kokt potatis
2 msk hackad persilja
ljus sirap
Salt
Peppar
Ev 1 ägg
8-10 potatisar
Mjölk
Smör
1 krm riven muskot
Salt
Peppar

1 burk kantareller
2-3 dl matlagningsgrädde
grönsaksfond
Soja, kikkoman

Gör så här

Koka sönder linserna till en tjock gröt och koka riset som vanligt. Strimla vitkålen och koka upp i saltat vatten tills den har mjuknat (spara lite av kokvattnet till såsen). Hacka och fräs löken mjuk. Mixa sedan ihop linser, ris, stekt lök och potatis tillsammans med kryddorna till en lagom tjock smet. Skala och sätt på potatis till moset.

Lägg vitkålen i en varm panna och stek tillsammans med ringlad sirap samt soja, salt och peppar.
Gör färdigt potatismoset med mjölk, smör och kryddor.

Nu är det bara att värva smeten och kålen i en ugnsfast form. Överst spritsar du på moset och ställer sedan in i ugnen på 200 grader till den fått en lagom gyllenbrun färg.

Lägg en klick smör i pannan, fräs kantatrellerna och häll sedan över lite av kålvattnet, grönsaksfond, soja och grädde. Red av och låt koka upp.

Serveras med lingon och pressgurka.
Visningar:
9016
Sparat:
160

LIKNANDE RECEPT

Kålpudding recept
Mors kålpudding
av UllaC
över 2 månader
Oxfilé med trat..
över 2 månader
Tomas goda fisk..
av remmen5
över 2 månader
Kålpudding ā la
över 2 månader
Kålpudding
av evaldo
över 2 månader
Kålpudding när
över 2 månader