Kålrabbi med kokosmjölk och lime

Betyg (1 röst)
Antal personer
2 st

Ingredienser

2 kålrabbi
1/2 gul lök
1-2 krm salt
1 1/2 dl kokosmjölk
2 krm grön thailändsk curry
1-2 tsk ljus soja
1 lime, rivet skal och lite saft

Gör så här

Kålrabbi är en ljusgrön, rund grönsak ur kålfamiljen, som liknar en liten rova till formen. Skala kålrabbin och skär den i stavar. Strimla löken. Stek kålrabbi och lök några minuter i lite olja i stekpanna. Salta. Häll på kokosmjölk och blanda i den gröna curryn och sojan. Sänk värmen och lägg på ett lock. Låt rätten puttra cirka 10 minuter eller till dess kålrabbin börjar bli kokt, men fortfarande har lite krispighet kvar. Riv limeskal över, eller använd zestjärn. Pressa också i saften av en eller två limeklyftor. Smaka av med curry eller salt om det behövs. Kokt ris är gott att äta till.
Visningar:
4233
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Kålrabbi recept
Kålrabbigratäng
av k9kiwi
över 2 månader
Rotfruktsgratän
över 2 månader
Fläskköttgryta
av evaldo
över 2 månader
Avokado o svamp
över 2 månader
Falukorv med ro
av evaldo
över 2 månader
Grönsaksrösti
av evaldo
över 2 månader