Kåsebergasoppa

En god soppa

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

200 g varmrökt lax
200 g torskfilé
1 gul lök
2 msk smör
6 dl vatten
2 smulade fiskbuljongtärningar
1 dl tomatpuré
1 dl mellangrädde
1 dl torrt vitt vin
½ tsk smulad timjan
Salt
Kajennpeppar

Gör så här

Skär laxen och torskfilén i bitar. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en gryta, ca 3 minuter.

Tillsätt 6 dl vatten, smulad fiskbuljongtärning, tomatpuré, grädde, vitt vin och smulad timjan. Låt allt koka upp och sedan sjuda i 7 minuter. Lägg i torsken och sjud i 2 minuter.

Lägg sedan i laxen och sjud ytterligare någon minut. Smaksätt med salt och kajennpeppar.
Visningar:
2069
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR