Kåtagott från Lannavaara

Barbro på Kristallens Stensliperi i Lannavaara gjorde denna renkötträtt och serverade i stora lappkåtan under någon av de otaliga festtillfällen hon älskade att arrangera. En ganska salt och underbart smakrik specialare!

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 - 6

Ingredienser

1 kilo kokkött av ren (högrev t ex)
Salt
Kryddpeppar
Lagerblad
Vatten att koka i

½ l buljong från koket
Maizenamjöl

3 finhackade gula lökar
3 hg suovas/rökt renstek
200 g creme fraiche
riven ost

Gör så här

Koka renköttet i välsaltat vatten med kryddpeppar och lagerblad efter smak. Tag upp köttet, strimla det i mindre bitar och spara ½ l buljong. Red denna med maizenamjöl till en tjock stuvning.

I en ugnsform lägges kokt kött i strimlor, suovas/rökt renstek i strimlor samt den finhackade löken. Häll över stuvningen och creme fraichen och rör om så allt blandas.

Gratinera med riven ost i 220 grader tills osten har fin färg och är lite knaprig.

Servera med kokt mandelpotatis och en fräsch grönsallad.
Visningar:
3276
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.