Köpenhamnerbiff

Danskarna kan konsten att variera vardagsmaten och göra den vacker för ögat. Här gör du en enda stor pannbiff till alla gäster, praktisk, jättegod och med dekorativt garnityr.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 msk ströbröd
1-2 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
400 g blandfärs
1 ägg
1 msk riven gul lök
2 msk smör eller margarin

Garnering:
1 gul lök
1½ msk smör eller margarin
2 inlagda rödbetor
½ knippa persilja

Gör så här

Blanda ströbröd och vatten. Tillsätt salt och peppar och låt brödet svälla i vatten 5-10 minuter.

Tillsätt färsen, ägg och lök och rör färsen smidig, men överarbeta den inte. Forma en stor rund biff, lagom till en stor stekpanna.

Hetta upp matfett i stekpannan. Lägg i biffen när matfettet är ljusbrunt och låt den steka cca 15-20 minuter. Vänd den efter halva tiden med hjälp av ett lock eller en tallrik.

Finhacka löken till garneringen och bryn den i matfett. Hacka rödbetorna och persiljan och lägg lök, rödbetor och persilja i ringar på biffen. Servera direkt ur pannan.
Visningar:
1470
Sparat:
22

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR