Köttbullar i paprikasås

Det här är exotiska köttbullar som har mycket litet gemensamt med mammas klassiker. De är stora och får efter stekningen puttra i en paprikasås med bl.a. vinäger och ananasjuice. Spännande!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

450 g grovt malen fläskfärs
2 - 3 msk maizenamjöl
1 ägg
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
salt
Peppar
1½ msk matolja , gärna olivolja

Paprikasås:
3 paprikor i olika färger
1½ msk matolja
3 msk maizenamjöl
2 msk vinäger
3 dl ananas- eller apelsinjuice
1 msk soja
1 msk färsk , riven ingefära eller 1 tsk malen

Gör så här

Lägg färsen i en skål och rör i 1 tsk av maizenamjölet samt ägget. Skala och hacka löken, lägg i den och pressa i vitlöken. Salta, peppra och blanda väl.

Rulla 12-15 stora bullar och vänd dem i resten av maizenamjölet. Hetta upp matoljan i en stekpanna och stek köttbullarna ca 5 minuter. Lägg upp dem i en skål och håll dem varma.

Dela paprikorna, ta bort kärnorna och hacka dem grovt. Fräs dem i matolja i en stekpanna ca 2 minuter.

Blanda maizenamjölet med vinäger, ananasjuice, soja och ingefära i en skål. Häll blandningen i stekpannan och rör om väl. Lägg sedan i köttbullarna och koka dem sakta 10 minuter. Servera bullarna med såsen. Kokt potatis eller pasta är gott till.
Visningar:
1103
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Köttbullar recept
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader
Supergod smörgå..
över 2 månader
Köttbullar
över 2 månader
Fläskfilé i här
över 2 månader
Farmors goda kö
över 2 månader