Köttbullsgulasch

Passar utmärkt till pastan! Billigt, enkelt och så gott!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Köttbullar:
500 g fläskfärs
50 g brödsmulor av färskt vitt bröd
1 gul lök, riven
2 tsk paprikapulver
1 vitlöksklyfta, pressad
1 ägg, uppvispat
Salt
Nymalen svartpeppar
Margarin eller olja att steka i

Sås
1 burk krossade tomater, 400 g
1 msk tomatpuré
3 dl varm höns- eller grönsaksbuljong
1 tsk socker
1 tsk hackade färsk hackad salvia

Gör så här

Lägg alla ingredienser till köttbullarna i en bunke och blanda ordentligt. Rulla till ca 20 köttbullar.

Hetta upp matfettet i en stekpanna. Stek köttbullarna tills de fått fin färg runt om och ställ åt sidan.

Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda utan lock i 20 minuter.

Lägg i köttbullarna i såsen och lägg på lock. Lått puttra i 10 minuter och rör om då och då. Smaka av.

Servera med kokt tagliatelle och din egen favoritsallad!
Visningar:
905
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.