Köttbullsplockepinn

Stick pinnar i köttbullarna och doppa dem i såsen. Färsen är kryddad med ingefära, curry, vitlök och så youghurt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g köttfärs
2 stora gula, finhackade lökar
2 tsk färskriven ingefära
1 msk curry
2 msk matfett till stekning
1 dl youghurt
2 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
Olja till stekning

Garnerng:
Sallad
Lime

Till servering:
Salsasås

Gör så här

Lägg köttfärsen i en skål. Fräs lök, ingefära och curry i matfettet på svag värme, tills löken mjuknar. Låt svalna och rör ner youghurten, salt och vitlök. Häll blandningen över färsen och rör till en jämn, ganska fast smet. Rulla stora köttbullar och stek dem i olja. Lägg upp köttbullarna på ett fat och garnera med sallad och limeklyftor. Stick pinnar i köttbullarna så att gästerna lätt kan få tag i och doppa dem i såsen.
Visningar:
652
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.