Köttfärs- och svamppaj

Har man tillgång till rådjurskött och kantareller ska ni verkligen testa denna paj

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

Pajskal (välj själv)
Köttfärs av rådjur eller hjort
Bacon
Lök
Kantareller (smörstekta eller förvällda)
Tomat
Fetaost
Salt
Peppar
Grillkrydda och/eller annan krydda
Sambal Oelek
Färsk gräslök eller torkad

Gör så här

Gör pajdeg. Smörj en vanlig pajform och tryck ut pajdegen.
Bryn köttfärsen och blanda ner valfria kryddor. Själv saltar och pepprar jag plus att jag brukar använda redigt med grillkrydda. Klipp ner Bacon och låt det steka med i köttet.
Blanda i finhackad lök som du fräser upp med köttet bara tills löken blir lite mjuk. Klicka i lite Sambal Oelek och försök att röra ihop allt så att det blir jämt fördelat.
Häll köttfärsen över pajskalet i formen så det blir jämnt.
Strö över dom smörstekta/förvällda kantarellerna (har man haft dem nerfrusna så bara tidna upp dem och strö över pajen). Eller så kan man även steka upp dom tillsammans med köttet och löken.
Skär tomaten i skivor och lägg dom ovanpå köttfärsen.
Strö över fetaosten och sen gräslöken.
In i ugnen tills du får en gyllenbrun färg och så att osten smält ordentligt och blivit gyllenbrun, i ca 200 grader. Tiden ser du bäst själv.

Servera med en god sallad och gärna en klick creme Fraiche.
Visningar:
4755
Sparat:
42

LIKNANDE RECEPT

Köttfärs recept
Köttfärsgratäng..
av anenik
över 2 månader
Svamppaj med sm..
över 2 månader
Köttfärslimpa m
av LEDIVO
över 2 månader
Gudomlig köttfä
över 2 månader
Bettans goda pa..
över 2 månader
Piroger med köt
av jimboz
över 2 månader