Köttfärs chop suey

Köttfärs med lite asiatisk touch!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

350 g nötfärs
1/4 dl kött- eller kycklingbuljong
2 msk sojasås
1 1/2 tsk maizenamjöl
1 tsk socker
Matfett att steka med
1 tsk sesamolja
2 1/2 dl tunt skivad blekselleri
1 gul lök , hackad
1 grön paprika , hackad
2 1/2 dl skivade champinjoner
1 burk vattenkastanjer
1/2 l kokt långkornigt ris

Gör så här

Blanda samman buljong, soja, maizenamjöl och socker i en skål. Ställ åt sidan.

Smält matfett i en fettsnål, stor stekgryta och bryn köttfärsen på medelvärme under omrörning, ca 4 min.
Låt fettet rinna av genom en nätsil, häll över färsen i en skål. Torka ur grytan med hushållspapper.

Hetta upp oljan i grytan på medelvärme. Tillsätt selleri och lök och fräs under omrörning
ett par minuter. Tillsätt paprika och svamp, fräs under omrörning, ca 3 minuter.
Tillsätt vattenkastanjerna, fräs ytterligare 1 minut under omrörning.

Häll över buljongen i grytan. Koka upp under omrörning och fortsätt koka 2 minuter
tills buljongen har tjocknat. Häll i köttfärsen och låt allt bli genomvarmt.

Lägg riset underst i en form med köttfärsen över. Servera.
Visningar:
1558
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Köttfärs recept
Köttfärsgratäng..
av anenik
över 2 månader
Köttfärslimpa m
av LEDIVO
över 2 månader
Gudomlig köttfä
över 2 månader
Bettans goda pa..
över 2 månader
Piroger med köt
av jimboz
över 2 månader
Köttfärsbiffar
över 2 månader