Köttfärsbiff Provencal

Enkla och välsmakande råvaror är det provencalska kökets varumärke, vilket verkligen framgår av denna lyxiuga köttfärsrätt. På en spröd potatisbädd serverar du ljuvligt vitlöksdoftande färsskivor.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 - 700 g nötfärs
3 msk smör eller margarin
1 - 2 tsk salt
1 - 2 krm vitpeppar

Potatis:
12 - 14 medelstora potatisar
2 tsk salt
3 msk smör eller margarin

Aromsmör:
100 g smör
2 - 3 vitlöksklyftor
3 msk finhackad persilja

Gör så här

Rör ihop ingredienserna till aromsmöret i förväg och låt stå i kylen några timmar.

Skala och skiva potatisen tunt. Skölj den i kallt vatten och torka den väl. Fördela den på ett smort, ugnssäkert fat och salta mellan varje lager. Lägg folie över och stek i 200 grader i ugnen ca 15-30 minuter.

Ta bort foliet, droppa lite smält matfett över och stek utan folie 5-15 minuter tills potatisen fått fin färg.

Forma under tiden köttet till en jämn rulle, 7-8 cm i diameter. Stek den i brynt matfett i stekpanna runtom, 12-15 minuter, beroende på hur genomstekt du vill ha den. Salta och peppra och låt den seda vila 5 minuter.

Skär rullen i rätt tjocka skivor och lägg dem på potatisen. Salta och peppra lätt, klicka på rikligt med aromsmör och stek i 250 grader tills smöret smält. Servera genast.
Visningar:
1325
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Köttfärsbiff recept
Köttfärsbiffar ..
över 2 månader
Ost- och baconf
över 2 månader
Ananasbiffar i
av Queenie
över 2 månader
Grekiska biffar
av tezzie
över 2 månader
Guns syltade gr
av 7201
över 2 månader
Köttfärsbiffar
av styvan
över 2 månader