Köttfärsbiffar i kryddig tomatsås

GI

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

3/4 dl havregryn
1 dl mjölk
400 g nötfärs eller blandfärs
1 ägg
1 msk fransk senap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 msk matfett

Sås:
1 förpackning passerade tomater, 370 g
1 dl chilisås
½ tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 msk färsk timjan, hackad

Servera med:
Potatismos med riven vitlök
Kokta haricots verts

Gör så här

Lägg havregryn och mjölk i en bunke. Låt blandningen svälla 5 minuter.

Tillsätt köttfärs, ägg, fransk senap, salt och peppar. Rör om och arbeta färsen smidig.

Fukta händer med vatten och rulla 20 runda bollar av färsen, stora som golfbollar. Lägg dem på ett smörpapper.

Platta till bollarna något och stek dem i matfett i en stor stekpanna i omgångar, cirka 2 minuter per sida.

När alla är stekta lägg tillbaka dem i stekpannan och häll tomater och chilisås i stekpannan. Salta, peppra och tillsätt timjan. Låt biffarna sjuda i såsen 5 minuter. Servera med potatismos och kokta haricots verts.
Visningar:
2415
Sparat:
67
Köttfärsbiffar ..
över 2 månader
Nonna Annas sic..
över 2 månader
Ost- och baconf
över 2 månader
Ananasbiffar i
av Queenie
över 2 månader
Grekiska biffar
av tezzie
över 2 månader
Guns syltade gr
av 7201
över 2 månader