Köttfärsbiffar med halloumi och tomatsås

Ett GI-recept som är lätt att göra och gott.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Köttfärsbiffar med halloumi och tomatsås

Ingredienser

4 port . råris
400 g bland-eller nötfärs
1 scharlottenlök
salt
peppar
200 - 250 g halloumiost
1 tetra krossade tomater eller 2 burkar
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 tsk fruktsocker
salt
peppar

Gör så här

Koka riset.

Häll olja i en kastrull och pressa i vitlöken. Fräs den lite och tillsätt sedan de krossade tomaterna. Låt det hela bli varmt och smaka av med fruktsocker, salt och peppar. Mixa såsen slät (ej nödvändigt men det blir lite extra) och låt den puttra vidare.

Blanda färsen med finhackad scharlottenlök och smaka av med salt och peppar.
Forma 8 små biffar och stek i olja. Skär halloumin i ca 1/2 cm tjocka skivor och stek dem i ganska mycket olja på hög värme. Det behövs inte lång stund på varje sida men se till att det blir en gyllenbrun yta - då blir det som godast!

Servera med råris och en fräsch sallad.
Visningar:
8375
Sparat:
282
Köttfärsbiffar ..
över 2 månader
Nonna Annas sic..
över 2 månader
Ost- och baconf
över 2 månader
Ananasbiffar i
av Queenie
över 2 månader
Grekiska biffar
av tezzie
över 2 månader
Guns syltade gr
av 7201
över 2 månader