Köttfärsfyllda piroger

Toppen att ha med sig på utflykter. Den årstiden närmar sig ju nu.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

450 g Smördegsplattor
1 Röd lök
300 g Köttfärs
1 msk Smör eller margarin
2 dl Creme fraiche med chili
Salt
Peppar
150 g Fetaost
1 Ägg

Gör så här

Tina smördegsplattorna och kavla ut dem lite lätt så de blir ca. 20 cm långa. Tryck ut 2 rundlar, ca. 10 cm i diameter av varje platta.

Skala och hacka röd löken. Fräs upp köttfärsen i matfettet, tillsätt röd löken. Rör därefter i creme fraiche och låt puttra ca. 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Lägg en klick köttfärssås på ena halvan av rundlarna. Skär fetaosten i stavar och lägg en stav i varje pirog. Pensla med uppvispat ägg, längs kanten på smördegen och vik samman till halvmånar.

Skär ut resterande smör deg till långa band, snurra och lägg längs kanten. Pensla med ägg. Grädda i 225 grader ca. 10 minuter tills pirogerna fått fin färg. Beroende på ugnar så kan det ta kortare tid.
Visningar:
3671
Sparat:
44

LIKNANDE RECEPT

Piroger recept
Piroger med köt..
av jimboz
över 2 månader
Nyttigare pirog
av Caddiie
över 2 månader
Smördegslängd m
över 2 månader
Tacopaj
över 2 månader
Kycklingpiroger..
av erajsko
över 2 månader
Minipiroger med
av Milla81
över 2 månader