Köttfärsgratäng

Gott, enkelt för vardag och fest. Serveras med en god sallad. Både öl och rött vin är gott till.

Betyg (11 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

1 mellanstor purjolök
1 pkt bacon (ca 140 g)
6 medelstora potatis
600 g köttfärs
1 tsk vitpeppar
1/2 tsk salt
3 msk senap
1-4 st vitlöksklyftor
3 dl kaffe- eller matlagningsgrädde
2 dl standard- eller mellanmjölk
1 dl riven ost

Gör så här

Finstrimla purjolöken, klipp baconet i strimlor, skala och skiva potatisen. Fräs köttfärsen, purjolöken och baconet. Krydda men var försiktig med saltet baconet innehåller också salt. Pressa i vitlök efter egen smak och blanda ner senapen. Varva köttfärsröran och potatisen i en ugnsäker form (helst med lock). Blanda grädde och mjölk och häll över. Strö över osten. Gräddas i ugn i 200 grader i ca 1 timme eller tills potatisen är färdig. Denna kan göras i förväg, men korta gräddnings tiden med 20-30 min. och grädda den färdig precis innan ni skall äta den.
Visningar:
8370
Sparat:
314
Köttfärsgratäng..
av anenik
över 2 månader
Ljuvlig potatis
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av MammaA
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av zonale
över 2 månader
Potatis- och kö
av Queenie
över 2 månader
Köttfärsgratäng
över 2 månader