Köttfärsgratäng med fina rotfrukter

Enkelt att göra, själv brukar jag utesluta rotsellerin, men smaken är ju som ...

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

3 gula lökar
2 msk smör eller margarin
500 g blandfärs
Valfri krydda
2 palsternackor
1/2 rotselleri
2 morrötter
6 - 7 potatisar
3 dl tjock grädde
1 1/2 tsk salt
Några stänk tabasco
Ev 1 - 2 dl grönsaksbuljong

Gör så här

Ställ ugnen på 225 grader.

Skala löken och hacka den grovt.
Smält matfett i en stekpanna, tillsätt lök och sedan färsen.
Fräs allt under några minuter över stark värme så att löken tar lite färg och köttet blir lätt brynt. Krydda med valfri krydda.

Skala palsternackor, selleri, morötter och potatis och skär allt i smala strimlor. Fördela hälften i en gratängform, täck med köttröran och lägg på resten av rotfrukterna.

Blanda tjock grädde, salt och några droppar tabasco och häll blandningen över rotfrukterna.
Tillsätt ev buljong så att vätskan når upp till det översta lagret av rotfrukter.

Grädde i 225 grader, nedre falsen, ca 35 minuter, tills allt är mjukt och ytan fått fin färg.
Servera omedelbart.
Visningar:
1477
Sparat:
24
Köttfärsgratäng..
av anenik
över 2 månader
Ljuvlig potatis
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av MammaA
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av zonale
över 2 månader
Potatis- och kö
av Queenie
över 2 månader
Köttfärsgratäng
över 2 månader