Köttfärsgryta med äpple och vitkål

Magert och gott

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g nötfärs
3 msk matolja
1/2 gul lök, skivad
2 dl vitkål, strimlad
1 äpple, skalat och tärnat
1 tsk koriander
4 dl vatten
1 köttbuljongtärning
600 g småpotatis, borstad
1 lagerblad
1 msk worcestersås
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
Lite hackad persilja

Gör så här

Bryn köttfärsen i matoljan. Tillsätt lök, vitkål, äpple och koriander och fräs i ytterligare någon minut.

Häll på vatten och lägg i buljongtärningen. Tillsätt potatisen, som du först skurit i små klyftor, lagerblad och worcestersås.

Koka grytan i cirka 15 minuter tills potatisen är färdigkokt. Eventuellt kan du späda med lite mer vatten. Krydda med salt och peppar. Slutligen strör du över lite hackad persilja vid serveringen.
Visningar:
1050
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Köttfärsgryta recept
Mustig köttfärs..
av Sork
över 2 månader
Hawaiigryta
av Jessika
över 2 månader
LCHF Köttfärsgr
av Ernst76
över 2 månader
Gulasch med köt
av ros
över 2 månader
Min mammas egna
över 2 månader
Köttfärsgryta ā
av Queenie
över 2 månader