Köttfärskaka med paprika och senap

Köttfärskaka fylld med senap och paprika. Lätt att göra och himla gott.

Betyg (1 röst)
Antal personer
2-4

Ingredienser

400 g köttfärs
1 dl ströbröd
3 dl mjölk
1 ½ tsk salt
Vitpeppar
1 liten riven gul lök
Matfett till formen

Fyllning
3 msk senap
Ca ½ msk paprikasallad (konserv)

Gör så här

Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla i 10 minuter. Arbeta färsen med salt. Späd med blandningen, färsen ska vara ganska lös. Krydda med peppar och riven lök.

Bred ut hälften av färsen i en smord ugnssäker form. Jämna till ytan och bred ett lager senap över färsen och sedan ett lager paprikasallad. Täck till sist med resterande färs. Grädda i 200 grader cirka 30-40 minuter eller tills kakan är genomgräddad.

Servera med potatismos.
Visningar:
1914
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Köttfärskaka recept
Köttfärskaka me..
över 2 månader
Kålpudding á la..
över 2 månader
Polsk kålpuddin
över 2 månader
Köttfärs i stek
av jesska
över 2 månader
Köttfärslimpa
av goeta
över 2 månader
Mickes köttfärs
av Liliane
över 2 månader