Köttfärslimpa från Nigeria

Gott från Afrika

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-6

Ingredienser

250 g kycklingfilé
250 g nötfärs
1 gul lök
½ dl ströbröd + 1 dl vatten
1½ tsk salt
1 tsk ingefära
1 krm cayennepeppar
2 ägg

Tomatsås:
2 dl köttbuljong
2 dl tomatjuice
2 msk tomatpuré
2 tsk maizenamjöl
1 krm peppar
Salt efter smak

Gör så här

Sätt ugnen på 175°

Hacka kycklingköttet fint som köttfärs, eller mixa det i matberedaren. Skala och finhacka löken. Låt ströbrödet svälla i vattnet ca 10 min

Lägg kyckling och nötfärsen i en bunke. Blanda i löken, ströbrödet, salt, ingefära, cayennepeppar och ägg. Rör så att allt blandas ordentligt

Smörj ett ugnssäkert fat med matolja och forma färsen till en limpa på fatet. Stek färslimpan i nedre delen av ugnen i ca 1 timme

Koka upp buljongen, tomatjuicen och tomatpurén i en kastrull. Vispa i maizenamjölet utrört i lite kallt vatten. Låt såsen koka upp och smaka av med salt och peppar

Skär färslimpan i skivor och servera med tomatsåsen och ris
Visningar:
1679
Sparat:
24

LIKNANDE RECEPT

Köttfärslimpa recept
Köttfärslimpa m..
av LEDIVO
över 2 månader
Snabb köttfärsl
av pompano
över 2 månader
Köttfärslimpa,
över 2 månader
Köttfärslimpa p
av lennali
över 2 månader
Världens godast
av Agnii
över 2 månader
Fylld köttfärsl
av Lisa35
över 2 månader