Köttfärslimpa med curryris

Saftig köttfärs på kryddstark risbädd - en prisvärd måltid som mycket väl kan ersätta söndagssteken.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

1 stor röd paprika
1 ½ skiva fullkornsbröd, dagsgammalt
1 knippa salladslök
2 vitlöksklyftor
1 knippa persilja och gräslök
1 msk smör eller margarin
750 g nötfärs
2 ägg
Salt
Vitpeppar
1 msk tomatpuré
Matfett till formen

Till riset:
200 g långkornigt ris
2 tsk curry
1 ½ krm salt

Gör så här

Ansa, skölj och strimla paprikan. Låt brödet mjukna i vatten. Skölj, ansa och skär hela salladslöken i fina ringar. Skala och hacka vitlöken fint. Skölj, torka och hacka persiljan. Skölj, torka och skär gräslöken i fina ringar.

Smält matfettet i stekpanna. Stek salladslök och vitlök mjukt och glansig. Lägg över i en skål.

Krama ur de blöta brödskivorna, mosa sönder dem. Blanda med köttfärs, örtkryddor och ägg i en skål. Krydda med salt, peppar, tomatpuré och arbeta ihop smeten.

Värm ugnen till 200 grader. Smörj en fettsnål hålform lätt med matfett. Lägg i hälften av köttfärsen, pågg på paprikastrimlor och täck sedan med resten av färsen. Tryck lätt samman med en sked och grädda köttfärsen i ugnen ca 50 minuter. Stjälp upp den och låt den vila en stund. Skiva den och lägg upp skivorna i en ring ovanpå det gula riset. Garnera med lite persilja i mitten.

Curryris: Koka upp 200 långkornigt ris i 4 dl vatten. Krydda med salt och curry och låt riset koka färdigt i 20 minuter eller enligt förpackningens anvisningar.
Visningar:
916
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Köttfärslimpa recept
Köttfärslimpa m..
av LEDIVO
över 2 månader
Snabb köttfärsl
av pompano
över 2 månader
Köttfärslimpa,
över 2 månader
Köttfärslimpa p
av lennali
över 2 månader
Världens godast
av Agnii
över 2 månader