Köttfärspaj

God paj

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 krm salt
75 g margarin
1 ägg
2 msk vatten


Fyllning:
250 g köttfärs
1 burk champinjoner
1 gul lök
1- 2 dl riven ost
ca 1- 2 msk tomatpuré
ca 1 dl grädde
salt, peppar och andra kryddor som du tycker om

Gör så här

(om du inte vill ha ägg i pajdegen så kan du istället ta 125 g margarin)

Pajdeg:
Hacka samman mjöl, salt och margarin till en grynig massa. Tillsätt vatten och ev ägg. Arbeta ihop till en deg och tryck ut den i en pajform (ca 23 cm). Nagga botten med en gaffel och låt stå kallt i ca 30 min. Förgrädda i 225 grader ca 15 min.

Fyllning:
Stek köttfärs, lök och champinjoner. Krydda, rör ner tomatpuré och grädde (kan också spädas med vatten om det behövs).
Låt köttfärsröran puttra en stund och blanda sedan i riven ost.
Häll köttfärsblandningen i pajskalet och grädda i ugn ca 20- 30 min.

Servera med en god sallad.(om du inte vill ha ägg i pajdegen så kan du istället ta 125 g margarin)
Visningar:
1405
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Köttfärspaj recept
Gudomlig köttfä..
över 2 månader
Köttfärspaj ā l
av ros
över 2 månader
Tinas Kantarell
av lillawe
över 2 månader
Evas goda köttf
över 2 månader
Farmors köttfär
över 2 månader
Min köttfärspaj
över 2 månader