Köttfärspaj

Denna köttfärspaj gjorde jag hemma och hade med oss till Funäsdalen i höstas. Den smakade förträffligt - om det sen berodde på att den åts efter en härlig dagsvandring eller att den faktiskt smakar gott vet jag inte.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g köttfärs
1 purjolök
200 g champinjoner
2 msk margarin
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk oregano
1 burk creme fraiche
2 msk tomatpure
2 pkt kyld smördeg
1 äggula

Gör så här

Bryn köttfärsen i marg. Ta upp den och fräs tunt skivad purjo och svamp i bitar. Blanda ner köttfärsen. Krydda med salt, peppar och oregano. Rör ner creme fraiche och tomatpure. Låt puttra en stund. Smaka av.
Smörj en stor pajform eller flera små portionsformar. Klä botten och kanterna med smördeg. Nagga botten och häll i köttfärsröran. Täck med ett lock av smördeg. Nyp ihop kanterna. Dekorera gärna med tex blad eller blomma av deg. Pensla med äggula.

Grädda pajen i 225 g tills degen är frasig och har fin färg.
Visningar:
10652
Sparat:
133

LIKNANDE RECEPT

Köttfärspaj recept
Gudomlig köttfä..
över 2 månader
Köttfärspaj ā l
av ros
över 2 månader
Tinas Kantarell
av lillawe
över 2 månader
Evas goda köttf
över 2 månader
Farmors köttfär
över 2 månader
Min köttfärspaj
över 2 månader