Köttfärspaj

Smakrik med rökt ton av skinka

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Pajdeg:
125 g smör eller margarin
3 dl mjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning:
500 g köttfärs
1 gul lök
ca Ŋ cm tjock skiva rökt herrgårdsskinka
3 - 4 msk Heinz tomatketchup
2 msk sweet chilisås
2 msk soya
1 msk torkad basilika
2 tsk paprikapulver
2 tsk vitlökspulver
salt
peppar
(Kryddorna är bara uppskattningar , använd tills det blir gott)

Äggstanning:
1 dl mjölk eller grädde
2 ägg
2 - 3 dl riven ost , gärna Västerbotten

Gör så här

Börja med pajskalet. Kör ingredienserna i en matberedare. Dela gärna smöret i bitar innan, så går det lättare. Först blir allt smuligt, kör då lite till, tills det blir en klump deg.
Tryck ut i ett pajskal, och picka med en gaffel i botten. Sätt folie längs kanterna och förgrädda 10 min i 225 grader.

Hacka lök och tärna skinkan. Fräs lök, skinka och färs tills det fått färg och färsen är smulig. Krydda efter behag.

Ta ut pajskalet och ta bort folien. Fyll på med köttfärsröran. Häll på äggstanningen, och strö till sist över den rivna osten.

Grädda ca 25 minuter eller tills pajen fått fin färg. Servera med sallad och bröd.

Pajen går också att göra i förväg och värma.
Visningar:
1149
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Köttfärspaj recept
Gudomlig köttfä..
över 2 månader
Köttfärspaj ā l
av ros
över 2 månader
Tinas Kantarell
av lillawe
över 2 månader
Evas goda köttf
över 2 månader
Farmors köttfär
över 2 månader
Min köttfärspaj
över 2 månader