Köttfärspaj

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-6

Ingredienser

Pajdeg:
ca 3 dl vetemjöl
200 g margarin
1 krm salt
3 dl riven ost
1 dl kallt vatten
Fyllning 1:
400 g fläskfärs
1 gul lök
2 msk margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 vitlöksklyftor
Fyllning 2:
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
1 burk sparris med spad
2 dl grädde
1 dl riven ost
1/2 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar
1 ägg

Gör så här

1. Gör pajdegen,Låt den vila svalt en stund. 2. Sätt ugnen på 225 grader. 3. Gör fyllning 1, bryn köttet & löken i fett, krydda med salt och peppar samt vitlöksklyftorna. 4. Gör fyllning 2, smält margarinet och tillsätt mjölet. Låt det koka en liten stund. Häll i sparrisspadet, osten och grädden, lite åt gången och rör om hela tiden, krydda med salt & peppar.Lägg i sparrisbitarna. 5. Tag en smord eldfast form och platta ut halva degen och grädda i ca 10 min. 6. Fyll sedan formen med köttfärsblandningen och ovanpå den sparrisstuvningen. Resten av pajdegen läggs som ett lock. 7. Pensla pajen med uppvispat ägg och grädda i ca 30 min till den fått fin färg. Servera med sallad och bröd. Lycka till!
Visningar:
3353
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Köttfärspaj recept
Gudomlig köttfä..
över 2 månader
Köttfärspaj ā l
av ros
över 2 månader
Tinas Kantarell
av lillawe
över 2 månader
Evas goda köttf
över 2 månader
Farmors köttfär
över 2 månader
Min köttfärspaj
över 2 månader