Köttfärspaj

Inte provat än...

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

Pajdeg:
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
50 g matfett
1½ dl mjölk

Fyllning:
300 g köttfärs
1 msk matfett
½ purjo
1 palsternacka
2 msk tomatpuré
salt
peppar
1 tsk oregano
1 röd paprika
2 ägg
2 dl mjölk

Gör så här

Pajdeg:
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Smula ner matfett, tillsätt mjölk och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form, ca: 24cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter.

Fräs köttfärsen smulig i matfett. Skölj och strimla purjon. Skala och riv palsternackan. Låt purjon och palsternackan fräsa med köttfärsen. Rör i tomatpuré och krydda med salt och peppar och oregano.

Häll köttfärsfyllningen i pajskalet, strö över hackad paprika. Vispa ihop ägg och mjölk och häll över. Grädda i 200 grader ca: 40 minuter.

Tid ca: 1,30 tim.
Visningar:
944
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Köttfärspaj recept
Gudomlig köttfä..
över 2 månader
Köttfärspaj à l
av ros
över 2 månader
Tinas Kantarell
av lillawe
över 2 månader
Evas goda köttf
över 2 månader
Farmors köttfär
över 2 månader
Min köttfärspaj
över 2 månader