Köttfärspaj á la Ann-Marie

Äggstanningen gör att den blir kletig o god. Perfekt bjudmat.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

3 dl mjöl
150 g margarin
2 msk vatten
Sås:
8 hg nötfärs
1 gul lök
2 dl köttbuljong
soja
ketchup
peppar
salt
oregano
Äggstanning:
3 dl grädde
2 ägg
1 påse gratängost
oregano
2-3 skivade tomater

Gör så här

Blanda ihop ingredienserna till degen och tryck ut i ugnsform. Grädda i 10 minuter i 225 grader.
Fräs färsen, krydda och blanda i den hackade löken och buljongen. Ketchup och soja blandas också i efter tycke och smak, jag tar gärna mycket. Puttra ihop allt i ca 15 minuter, och slå blandningen i det gräddade skalet.
Vispa ihop ägg och grädde, i med osten och mycket oregano. Täck färsen med äggstanningen. Toppa med skivade tomater. In i ugnen i ca 30 min i 200 grader. Servera med sallad o vitt bröd.
Visningar:
2408
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Köttfärspaj recept
Gudomlig köttfä..
över 2 månader
Köttfärspaj ā l
av ros
över 2 månader
Tinas Kantarell
av lillawe
över 2 månader
Evas goda köttf
över 2 månader
Farmors köttfär
över 2 månader
Min köttfärspaj
över 2 månader