Köttfärspaj med ansjovis smak

Mycket gott med ansjovis i matlagning, inte bara till Janssons.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-6
Köttfärspaj med ansjovis smak

Ingredienser

Pajdeg:
100 g smör eller margarin
3 dl mjöl
1 dl riven ost
3 msk kallt vatten

Fyllning:
500 g köttfärs
1 purjolök
1 paket bacon
2 hg färska champinjoner
1 burk ansjovisfiléer (50g) OBS spara spadet
2 msk soja
2 dl hett vatten
2 dl riven ost
1 burk creme fraiche
2 msk tomatpuré

Gör så här

Finfördela smöret i mjöl och riven ost till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i kylskåpet i 30 minuter.
Kläd en pajform med degen. Nagga pajskalet. Förgrädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 10-15 minuter.

Finhacka purjo och strimla baconet. Hacka ansjovisen (spar spadet). Skiva svampen.

Fräs färsen tillsammans med purjon och svampen. Tillsätt bacon och ansjovis med sitt spad (hur mycket spad är en smaksak), soja, hett vatten och tomatpuré. Låt allt småputtra under lock en stund. Smaka av och tillsätt ev. salt och peppar (ansjovis+spad är salt, så var försiktig med saltet). Rör i creme fraiche. Häll färsröran i pajskalet och strö över riven ost.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter (225 grader).
Servera en grönsallad till, ät och njut.
Visningar:
5105
Sparat:
67

LIKNANDE RECEPT

Köttfärspaj recept
Gudomlig köttfä..
över 2 månader
Köttfärspaj ā l
av ros
över 2 månader
Tinas Kantarell
av lillawe
över 2 månader
Evas goda köttf
över 2 månader
Farmors köttfär
över 2 månader
Min köttfärspaj
över 2 månader