Köttfärspaj med fetaost och chorizo

Super!

Betyg (0 röster)

Ingredienser

Pajdeg:
125 g matfett t ex Milda
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ msk kallt vatten

Fyllning:
1 gul lök, hackad
300 g nötfärs
2 msk matfett
2 choritzokorvar, skivade
¾ tsk salt
1 krm svartpeppar, malen
1 dl urkärnade svarta oliver
50 g fetaost, tärnad
3 ägg
2 ½ dl Milda mini mat 7 %
½ tsk salt
½ krm svartpeppar, malen
1 krm timjan
1 dl riven ost

Tillbehör:
Sallad

Gör så här

Skär kylskåpskallt matfett i små bitar. Lägg mjölet i en skål och tillsätt matfettet.
Finfördela matfettet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylen ca 30 minuter, invirad i plastfolie. Degen kan också blandas i en matberedare.

Sätt ugnen på 225°C. Tryck ut degen i en osmord pajform ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 minuter. Låt det svalna.

Sänk ugnsvärmen till 200°C. Bryn lök och köttfärs i matfett i en stekpanna på medelvärme under omrörning till en smulig massa. Låt korvskivorna fräsa med de sista minuterna. Smaksätt med salt och peppar.

Skiva oliver och blanda ner dem och fetaosttärningar i köttfärsen. Fyll pajskalet med köttfärsen.

Vispa ihop ägg, Mini Mat, salt, peppar och timjan och häll över köttfärsen. Strö över osten.

Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Servera pajen tillsammans med en fräsch sallad.
Visningar:
1731
Sparat:
51

LIKNANDE RECEPT

Köttfärspaj recept
Gudomlig köttfä..
över 2 månader
Köttfärspaj à l
av ros
över 2 månader
Tinas Kantarell
av lillawe
över 2 månader
Evas goda köttf
över 2 månader
Farmors köttfär
över 2 månader
Min köttfärspaj
över 2 månader