Köttfärspaj med kantareller

Enkelt och gott. Kan ätas både varm och kall. Ett tips! Faktiskt så är pajen godast om man gör den färdig i förväg och sen värmer upp när gästerna kommer. Då är den fastare och godare.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Pajmix som finns att köpa.
Annars en pajdeg på:
3 dl mjöl
125 gr smör
3 msk kallt vatten
Fyllning:
ca 5 hg köttfärs, inte dumt med viltfärs
1 hackad gul eller röd lök
2 hg kantareller (förvällda eller konserverade, är dom torkade så får man själv räkna ut). Annan svamp går naturligtvis också bra
1 strimlad röd parika
1 tunt skivad tomat
salt
peppar
paprikapulver
aromat
3 krossade enbär
3 msk tomatpuré
3 ägg
3 dl grädde
3 dl riven ost

Gör så här

Degen ska blandas ihop och stå kallt en stund innan den kavlas ut och läggs i en pajform (23 cm) och förgräddas i ca 15-20 min på 200 grader. Enklast är pajdegsmixen som inte behöver förgräddas om man har lite bråttomt.
Bryn köttfärs, lök och svamp i lite smör. Salta, peppra. Krydda även med paprikapulver, tomatpuré, krossade enbär och ev aromat. Rör ihop en äggstanning med ägg och grädde.Fyll pajskalet med köttfärsblandningen, lägg på skivad röd parika och skivad tomat. Häll över äggstanningen och riven ost. Grädda! 200 grader i ca 40 minuter.Serveras med en grönsallad och ett gott rött vin.
Visningar:
7764
Sparat:
38

LIKNANDE RECEPT

Köttfärspaj recept
Gudomlig köttfä..
över 2 månader
Köttfärspaj ā l
av ros
över 2 månader
Tinas Kantarell
av lillawe
över 2 månader
Evas goda köttf
över 2 månader
Farmors köttfär
över 2 månader
Min köttfärspaj
över 2 månader