Köttfärspaj med parmesanost

Parmesan är full av smak, den riktiga alltså, inte pulvret.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-6
Köttfärspaj med parmesanost

Ingredienser

Pajskal:
3 dl vetemjöl
150 g margarin, kallt, skuret i kuber
1 msk vatten, kallt

Köttfärsfyllning:
300 g köttfärs
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 hackad gul lök
½ dl tomatpuré
2 dl köttbuljong, av tärning
1 vitlöksklyfta
1 tsk oregano
1 msk soja

Äggstanning:
2 ägg
2½ dl matlagningsgrädde
1 dl riven ost, gärna parmesan

Dekoration:
2 tomater, i skivor

Gör så här

Ugnstemperatur 200º

Arbeta snabbt ihop mjöl, margarin och vatten till en pajdeg i matberedare eller för hand. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i 10 minuter.

Köttfärsfyllning: stek köttfärs, lök och vitlök under omrörning. Tillsätt kryddor, tomatpuré, köttbuljong och koka under lock i ca 10-15 minuter.

Äggstanning: vispa samman ägg, matlagningsgrädde samt ost.

Fyll pajskalet med köttfärsfyllningen, häll över äggstanningen och dekorera med tomatskivor. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.
Visningar:
6451
Sparat:
81

LIKNANDE RECEPT

Köttfärspaj recept
Gudomlig köttfä..
över 2 månader
Köttfärspaj à l
av ros
över 2 månader
Tinas Kantarell
av lillawe
över 2 månader
Evas goda köttf
över 2 månader
Farmors köttfär
över 2 månader
Min köttfärspaj
över 2 månader