Köttfärspaj med sufflétak

Aldrig provat men låter fantastiskt gott...=)

Betyg (3 röster)
Antal personer
4-6 portio

Ingredienser

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g Svenskt Smör
2-3 msk vatten

Fyllning:
500 g nötfärs
1 stor finhackad gul lök
1 burk skivade champinjoner, ca 200g
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk dragon
1 msk kinesisk soja
2 fasta tomater
100 g mjuk vitlöksost

Sufflétak:
2 dl Créme Fraiche
2 msk senap
1/2 dl hackad persilja
3 äggvitor

Gör så här

Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Låt vila kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200ºC. Nagga pajbotten och förgrädda den ca 10 min. Bryn nötfärs, lök och svamp i smör. Salta och krydda. Tillsätt soja och hackade tomater. Rör i osten. Bred ut fyllningen i pajskalet. Blanda créme fraiche, senap och persilja. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem. Bred sufflésmeten över fyllningen. Grädda i 200ºC ca 25 min.
Servera med en grönsallad.
Visningar:
1246
Sparat:
30

LIKNANDE RECEPT

Köttfärspaj recept
Gudomlig köttfä..
över 2 månader
Köttfärspaj ā l
av ros
över 2 månader
Tinas Kantarell
av lillawe
över 2 månader
Evas goda köttf
över 2 månader
Farmors köttfär
över 2 månader
Min köttfärspaj
över 2 månader