Köttfärspaj med vitlök

En god paj som är god även kall

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-5

Ingredienser

Pajskal:
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl grahamsmjöl
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta eller mer
500 g nötfärs
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 msk soja
1 dl hackad dill
3 dl vispgrädde eller gräddmjölk
2 ägg
2 dl riven ost

Gör så här

Pajskalet:
Arbeta samman degen i matberedare med kniv eller på bakbordet.
Tryck ut det mesta i en pajform eller annan ugnssäker form.Spara lite deg till dekor.
Ställ i kylskåpet i 30 minuter.
Förgrädda sedan i 200 grader i 10 minuter

Fyllningen:
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i matfett i en stekpanna. Lägg i färsen, mosa och bryn den grynig. Krydda medsalt,peppar, soja och dill.
Späd med grädde eller gräddmjölk och låt sjuda i 10 minuter. Dra pannan åt sidan och låt färsen svalna av. Rör ner äggen och osten i färsen. Häll den i pajskalet.

Lägg resterande deg som dekorativa blad ovanpå.
Grädda i 200 grader i c:a 35 minuter eller tills pajen fått lite färg.
Visningar:
1107
Sparat:
22

LIKNANDE RECEPT

Köttfärspaj recept
Gudomlig köttfä..
över 2 månader
Köttfärspaj ā l
av ros
över 2 månader
Tinas Kantarell
av lillawe
över 2 månader
Evas goda köttf
över 2 månader
Farmors köttfär
över 2 månader
Min köttfärspaj
över 2 månader