Köttfärspirog (stor)

Bra att bjuda på när man får många gäster.
Går även att göra små piroger av receptet.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8

Ingredienser

Fyllning:
600 g köttfärs
1 stor finhackad lök
100 g svamp
1 dl persilja
1 vitlöksklyfta
1 dl chilisås
½ dl tomatpuré
1 tsk timjan
Salt
Peppar

Deg
75 g margarin
2½ dl mjölk
25 g jäst
½ tsk salt
7½ dl mjöl

1 ägg till pensling

Gör så här

Gör köttfärsen och låt den svalna. Den får inte vara för varm när man lägger den på degen.

Smula jästen i en bunke, värm mjölk och margarin till 37 grader och blanda med jästen. Tillsätt mjöl och salt och arbeta degen smidig. Låt jäsa 30 minuter.

Kavla degen till en bakplåts storlek. Lägg köttfärsen i en rad på mitten av degen. Vik in kortsidorna först och sedan långsidorna och nyp ihop dem. Vänd pirogen så att skarven hamnar nedåt. Pensla med uppvispat ägg

Grädda i 200 grader i ca 25 minuter.

Servera med sallad.
Visningar:
4104
Sparat:
34

LIKNANDE RECEPT

Köttfärspirog recept
Ullas Köttfärsp..
av umen
över 2 månader
Köttfärspiroger
av tessis
över 2 månader
Köttfärspiroger..
över 2 månader
Köttfärspiroger
över 2 månader
Små köttfärspir
över 2 månader