Köttfärspiroger

Här är kryddningen lik den i taco kryddmix. Det går mycket bra att ersätta kryddorna och majsstärkelsen med en halv påse kryddmix.
Helvegetarisk blir den om du byter ut köttfärsen mot lika mycket quornfärs.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

Deg:
25 g jäst
3 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
9 dl vetemjöl

300 g nötfärs
1/2 msk olivolja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
¾ tsk salt
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
1 msk tomatpuré
1 dl vatten
½ msk maizena majsstärkelse
1 dl kokt ris
1 dl majskorn

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Bryn färsen i olja. Hacka löken, pressa vitlöken och fräs den mjuk med färsen.

Tillsätt salt, spiskummin, chilipulver och tomatpuré.

Rör ut majsstärkelse i vattnet och tillsätt det till färsen. Låt sjuda några minuter tills vätskan kokar in. Tillsätt ris och majs.

Kavla ut degen till rundlar. Fördela färsen i en sträng i mitten och nyp ihop till en pirog.

Grädda mitt i ugnen ca 12 min.
Visningar:
838
Sparat:
9
Ullas Köttfärsp..
av umen
över 2 månader
Köttfärspiroger
av tessis
över 2 månader
Köttfärspiroger..
över 2 månader
Köttfärspiroger
över 2 månader
Små köttfärspir
över 2 månader