Köttfärspiroger

Jättegoda som är perfekta att ha i matsäcken. Vira in i folie och lägg vid elden, då blir dom som nygräddadde.

Betyg (5 röster)
Antal personer
8-10

Ingredienser

Pirogdeg:
50 g jäst
100 g margarin
3 dl vatten
1/2 tsk salt
1 ägg
Ca 10 dl vetemjöl

Fyllning:
400 g köttfärs
1 lök
1 purjolök
4 msk hackad inlagd gurka
4msk hackad paprika
1 ägg
1 dl buljong
2 dl riven ost
Salt
Peppar

Gör så här

Gör degen som får jäsa. Bryn köttfärs,lök och paprika. tillsätt gurkan och buljongen. Tag pannan av spisen. Rör ned ägg och ost. Kavla ut degen till lämpliga piroger som du fyller med köttfärsröran. limma kanterna med uppvispat ägg.. vik ihop och låt vila 15 min. Pensla med ägg och grädda i nedre delen av ugnen i 200 g i ca: 25 min..
Visningar:
8146
Sparat:
250
Ullas Köttfärsp..
av umen
över 2 månader
Köttfärspiroger
av tessis
över 2 månader
Köttfärspiroger..
över 2 månader
Köttfärspiroger
över 2 månader
Små köttfärspir
över 2 månader