Köttfärspiroger

Goda köttfärspiroger med smak av oregano, tomat och ost

Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 20 st

Ingredienser

Sconesdeg att ha som bröd:
12 dl vetemjöl
1,5 tsk Salt
6 tsk Bakpulver
150 g Margarin eller smör
4,5 dl Mjölk eller filmjölk

Fyllning:
400 g Köttfärs
Passerade tomater
Chilisås
Salt
Svartpeppar
Lökpulver alt. finhackad gul lök
Oregano
Riven ost

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Stek köttfärsen. Salta och krydda med svartpeppar och lökpulver alt. gul lök.
Häll i passerade tomater i den färdigstekta köttfärsen tills det blivit en lagom smet.
Blanda därefter i chilisås efter behag.
Riv ost och blanda i köttfärsblandningen. Krydda därefter med oregano efter behag.

Blanda de torra ingedienserna och därefter smöret och mjölken/filmjölken till en smidig deg.
Baka ut till rutor med storlek 1x1 dm.
Lägg därefter i köttfärsfyllning och och "stäng igen" pirogen från ett hörn till ett annat så den blir som en triangel.
Tryck till med en gaffel i pirogens öppningar så att den stängs.

Lägg på en bakplåtspappersklädd bakplåt och sätt in mitt i ugnen cirka 5-8 minuter.

Smaklig måltid!
Visningar:
6649
Sparat:
110
Ullas Köttfärsp..
av umen
över 2 månader
Köttfärspiroger
av tessis
över 2 månader
Köttfärspiroger..
över 2 månader
Köttfärspiroger
över 2 månader
Små köttfärspir
över 2 månader