Köttfärspiroger

Enkelt och gott.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Pirogdeg:
80 g margarin
1½ dl mjölk
½ pkt jäst
2 krm salt
2 äggvitor
5-6 dl vetemjöl

Fyllning:
300 g köttfärs
2 msk margarin
2 små gula lökar
1 röd paprika
2 msk margarin
4 krm salt
4 msk tomatpuré
vitlök
1 msk kinesisk soja

Pensling:
2 äggulor
1 msk mjölk
ev. lite kummin

Tillbehör:
Grönsallad

Gör så här

Smula ner jästen i en bunke. Smält margarinet i en kastrull och häll i mjölken, låt det bli fingervarm. Häll mjölkblandningen över jästen och rör ut den.
Tillsätt salt, äggvita och mjöl. Rör till en smidig deg.
Låt degen jäsa medan fyllningen görs.
Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka och stek lök och paprika, ha i köttfärsen och bryn den.
Ha i kryddor, tomatpuré och soja, låt puttra ihop en stund.
Tag av den och låt de svalna lite.
Arbeta degen smidig , dela i 4 eller 8 delar ( 6 ), kavla ut varje till en rund platta minst 15 cm i diameter. Lägg på fyllningen, vik ihop och tryck till kanterna med en gaffel.
Låt dem jäsa på plåt i 15 minuter.
Pensla med äggula och mjölk, strö ev. på kummin.
Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter tills de blir vackert guldbruna.

Låt fantasin flöda och ha i det ni gillar i smeten, vill ni ha starkare så gör ni det, gräddigare eller matigare så gör ni det. Degen är iaf en mycket bra pirogdeg.
Visningar:
4106
Sparat:
123
Ullas Köttfärsp..
av umen
över 2 månader
Köttfärspiroger
av tessis
över 2 månader
Köttfärspiroger..
över 2 månader
Köttfärspiroger
över 2 månader
Små köttfärspir
över 2 månader