Köttfärsrulle med skinka och ost och gräddsås

Gjorde den här rätten i söndags, och den var riktigt god!
Till rätten hade jag potatis, morötter, broccoli och gräddsås. Fast till gräddsåsen hade jag milda minimat istället för grädde. Ville vara lite nyttigare, och den blev också bra!

Betyg (5 röster)
Antal personer
4 st
Köttfärsrulle med skinka och ost och gräddsås

Ingredienser

500 g nötfärs
1 msk smält smör
2 msk potatismjöl
1 ägg
1 dl kaffegrädde
1 dl vatten
1 msk soya
1 krossad vitlöksklyfta
rökt skinka i skivor
ostskivor

Gräddsås:
1 1/2 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl sky eller vatten + 1 köttbuljongtärning
2 dl milda minimat eller mellangrädde
Salt
Peppar
soya
1 msk vinbärsgelé

Gör så här

1. Blanda färsen med smör, potatismjöl, ägg, grädde och vatten. Salta och peppra. Lägg färsen på ett bakplåtspapper. Platta eller kavla ut färsen till en stor platta.
2. Lägg skinkskivor i ett lager på färsen så att all färs täcks, och sedan osten. Rulla ihop till en rulle precis som en rulltårta. Tag hjälp av bakplåtspapperet.
3. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med smöret. Grädda i 40 minuter eller tills den är genomgräddad och fått fin färg.

Gräddsås:
Smält smöret i en kastrull på svag värme och rör ner mjölet. Späd med sky och milda minimat under omrörning och rör tills såsen kokat upp. Låt den småkoka 3-5 minuter under lock på svag värme. Smaksätt med peppar, salt, soya och gelé.
Visningar:
7789
Sparat:
192

LIKNANDE RECEPT

Köttfärsrulle recept
Köttfärsrullade
över 2 månader
Köttfärsrulle m
över 2 månader
Köttfärsrulle p
av SDMaya
över 2 månader
Smördegsinbakad
av malliss
över 2 månader