Köttfärssås

Efter mycket experimenterande- den perfekta köttfärssåsen till vardag!

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-6

Ingredienser

Valfri pasta, gärna spagetti
500 g nötfärs eller motsvarande veg.färs
1-2 gula lökar, beroende på storlek
3-4 vitlöksklyftor
Ca 3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater (1 pkt)
Ca 3 msk kalv- eller kött- och vinfond, (alt. grönsaksbuljong)
2 tsk rödvinsvinäger eller en skvätt rödvin
1 nypa socker
35 g frysta provencalska örter, Findus (1 paket)
Salt
Svartpeppar, nymalen

Tillbehör:
Parmesan, färskriven

Gör så här

Koka pastan i saltat vatten.
Fräs färsen ganska hårt.
Tillsätt mediumhackad lök och finhackad vitlök, fräs tills löken är genomskinlig. Tillsätt och fräs tomatpurén.
Häll i krossade tomater och eventuellt lite vatten för konsistensen.
Såsen ska inte vara för vattnig utan ganska fast.
Addera fond, vinäger eller vin och socker.
Smaka av med salt och ganska mycket nymalen svartpeppar.
Innan servering, häll i örterna och låt det hela bli varmt.
Undvik att koka örterna för länge då de tappar smak då.
Servera med färskriven parmesan.
Visningar:
2367
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Köttfärssås recept
Tinas bästa köt..
av Tiol
över 2 månader
Smarrig och krä..
över 2 månader
Köttfärs-potati
av Anten
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av zonale
över 2 månader
Lasagne
av fenne
över 2 månader
Krämig lasange
av tina62
över 2 månader