Köttfärssoppa

God "närsomhelst"-soppa.
Ät den tillsammans med familjen eller gör en större
sats och bjud dina vänner en kulen dag.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-5

Ingredienser

500 g blandfärs
1 gul lök
1 påse djupfrysta rotfrukter
6 potatisar
Cayennepepparpulver - några stänk
½ tsk chilipulver (inte den starkaste)
1 tsk paprikapulver
½ krm grovmalen svartpeppar
2 köttbuljongtärningar
1 tsk salt
Vitpeppar - några stänk
1½ l vatten
10 st kryddpepparkorn
2 st pastabollar för soppa (sytrådstunn")

Gör så här

Bryn köttfärsen under tiden som du skalar potatisen.
Häll vattnet i en stor gryta, min 4 liters brukar bli svår att röra i, då den blir ganska full.
Lägg i de frysta rotfrukterna, buljongtärningarna, salt och övriga kryddor.

Efter 10 minuters kokning av rotfrukterna, tillsätts den grovt skurna potatisen och den hackade löken.
Sist köttfärsen.

Efter ytterligare 10 minuter, rotfrukterna får inte koka för länge, för då blir de för mjuka, tillsätter du den "sytråds-tunna" pastan. Bryt pastabollarna i mindre bitar.

Rör om och efter några minuter är det klart.
Smaka av. Krydda mera om du tycker att den inte är
nog stark. Den skall ha lite "sting"!
Visningar:
3048
Sparat:
14