Köttfärssoppa med rotfrukter och yoghurt

En helt underbart god soppa, som är både matig men ändå inget som man känner sig så där övermätt på efter.
Tar lite tid dock då rotfrukterna tar sin tid, men det är bara att låta den stå på spisen och puttra för sig själv.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 morötter
2 palsternackor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g nötfärs
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater (ā 400g)
2 köttbuljongtärningar
1 liter vatten
2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
2 msk hackad persilja

Till servering:
1 dl matyoghurt

Gör så här

1.Skala rotfrukter och lök och skär i mindre bitar, finhacka vitlök.

2.Bryn köttfärs i olivolja i en kastrull tillsammans med vitlök, tillsätt grönsakerna och bryn ytterligare någon minut.

3.Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, buljongtärningar och vatten. Låt koka under lock tills rotfrukterna är klara, smaka av med salt och peppar.

4.Garnera med persilja och servera med yoghurt och gärna ett grovt bröd.
Visningar:
1125
Sparat:
26