Köttgryta

En mustig gryta

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 gram grytbitar av nötkött
5 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
2 msk fond gärna vin&kött från Knorr
100 gram färska champinjoner
2 st morötter
2 st lagerblad
1 st gul lök
1 msk vetemjöl

Gör så här

1. Bryn grytbitarna till de får gyllene färg
2. Koka upp vatten, smulad buljongtärning och fond i en stur stekgryta.
3. Lägg i det brynta köttet i den stora grytan och lägg i lagerbladen. Låt småkoka i minst en timme.
4. Dela löken i ganska rejäla bitar och morötterna i ca 1/2 cm stora bitar. Låt detta koka med ytterligare ca 15 minuter.
5. Klyfta champinjonerna och lägg i de en stund så de får koka med.
6. Red av med mjöl & vatten ifall du tycker att det behövs. Smaka av och salta och peppra efter smak.
Visningar:
1357
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Köttgryta recept
Köttgryta med v..
över 2 månader
Burgundisk kött
över 2 månader
Burgundisk Kött
av josit67
över 2 månader
Fransk köttgryt
över 2 månader
Köttgryta med f
över 2 månader
Långputtrande g
över 2 månader