Köttgryta med öl

Denna rätt är lätt att göra och "sköter sig själv. Köttet blir fantastiskt mört och smakrikt i denna gryta som kokar länge i ugnen.

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st
Köttgryta med öl

Ingredienser

1 kg grytbitar av nöt
2 stora lökar
2 vitlöks klyftor
2 msk vetemjöl
33 cl porter eller stout eller annat gott mörkt öl som inte har för stor beska
3 dl köttbuljong
2 lagerblad
timjan färsk eller torkad
salt
peppar
1,5 kg palsternackor

Gör så här

Sätt ugnen på 160 grader.Hetta upp ett par msk olja i en ugnsäker gryta, som också har ett ugnsäkert lock. Bryn grytbitarna i omgångar så de inte blir kokta. Lägg köttet vid sidan om medan du fräser löken och vitlöken. Lägg tillbaka köttet rör om och pudra över mjölet. Häll över ölet och buljongen. Lägg i lagerbladen och krydda med timjan. Salta och peppra. Låt grytan börja sjuda innan du sätter på locket och sätter in grytan i ugnen. Låt grytan koka i 2 timmar. Servera med mosade eller pressade kokta palsternackor eller rotselleri. Låt lite smör smälta över palsternacks moset. (Det går alltid åt mycket mer palsternacka än man tror)Den lite söta palsternacksmaken möter den mustiga grytans smaker perfekt.
Visningar:
13240
Sparat:
155

LIKNANDE RECEPT

Köttgryta recept
Köttgryta med v..
över 2 månader
Burgundisk kött
över 2 månader
Burgundisk Kött
av josit67
över 2 månader
Fransk köttgryt
över 2 månader
Köttgryta med f
över 2 månader
Långputtrande g
över 2 månader