Köttgryta med paprika och gräddfil

Den här grytan blir både färgrik och stark. Dessutom nyttig och god förstås.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g benfritt nötkött
1 msk vetemjöl
1 1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1-1 1/2 tsk paprikapulver
ca 2 dl vatten
2 gröna paprikor
2 röda paprikor
1 stor lök
Salt
Peppar
1 msk tomatpuré
2 dl gräddfil

Gör så här

Putsa köttet. Skär det i stimlor.
Blanda mjöl, salt, peppar, paprikapulver och köttstrimlor i en lagom stor plastpåse och skaka ordentligt.
Bryn dem i lite fett i en stekgryta och häll på vattnet.
Sjud under lock på svag värme i ca 45 min. Rör om då och då. Späd med mer vatten om det behövs. Prova med sticka. Köttet ska vara mört.
Stimla paprika och hacka löken.
Fräs lök, paprika och tomatpuré tillsammans i en stekpanna smaka av med salt och peppar.
Tillsätt grönsaksröran till grytan när köttet är färdigt.
Rör sist i gräddfilen och låt allt bli genomvarmt.
Gott att äta till:
Ris, pasta eller nudlar.
Visningar:
1693
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Köttgryta recept
Köttgryta med v..
över 2 månader
Burgundisk kött
över 2 månader
Burgundisk Kött
av josit67
över 2 månader
Fransk köttgryt
över 2 månader
Köttgryta med f
över 2 månader
Långputtrande g
över 2 månader