Köttgryta med paprikastrimlor

En härlig mustig köttgryta som man börjar tillreda med att låta lök småputtra i fett som smält ur tärningar av rökt sidfläsk.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

100 g rökt sidfläsk
1 gul lök
300 g benfria grytbitar av griskött
300 g benfria grytbitar av nötkött
Paprikapulver
Salt
Peppar
4 tomater
3 gröna paprikor
1½ tsk maizenamjöl
2½ dl grädde

Gör så här

Klipp det rökta sidfläsket i små tärningar. Hetta upp dem i tjockbottnad kastrull.

Skala och hacka löken, låt den fräsa mjuk och glansig med fläsket.

Skär bort hinnor och senor från köttet, skär det i mindre bitar, skaka det i plastpåse med paprikapulver, salt och peppar.

Flå och skär tomaterna i små bitar. Avlägsna kärnor och vita hinnor ur paprikan och skär den i strimlor. Vänd ner grönsaker och kött i kastrullen.

Låt alltsammans puttra under omrörning tills köttet är mört. Beräkna ca 30 minuter.

Rör ut maizena i grädden, slå den över och låt grädden hettas upp och tjockna under omrörning. Bjud rätten direkt ur kastrullen.

Servera med ris eller äggnudlar.
Visningar:
3467
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Köttgryta recept
Köttgryta med v..
över 2 månader
Marinerade papr..
av Sandra
över 2 månader
Burgundisk kött
över 2 månader
Burgundisk Kött
av josit67
över 2 månader
Fransk köttgryt
över 2 månader
Köttgryta med f
över 2 månader